DE HAAS MAASSLUIS BV

“De Haas is veel meer dan een scheepswerf. Het is een manier van denken, een manier van werken. De passie en het vakmanschap die we sinds 1879 hebben opgebouwd staan centraal in alles wat we doen. Onze drijfveer is om het steeds weer beter te doen, altijd verder te gaan voor onze opdrachtgevers. Dat is iets om trots op te zijn.”

De Haas Maassluis is gespecialiseerd in zowel scheepsnieuwbouw als in het compleet onderhouden, repareren en renoveren van patrouillevaartuigen, Save and Rescue (SAR)-vaartuigen, Incident Bestrijdings Vaartuigen (IBV) en andere specialistische beroepsvaartuigen.

Kwaliteit en service staan bij alles wat wij doen centraal. De goed opgeleide specialisten bij De Haas Maassluis realiseren hoogstaand vakwerk dat is afgestemd op uw wensen. Wij hebben de kennis, ervaring en uitstekende faciliteiten in huis om onderhoud en reparaties efficiënt uit te voeren en om vaartuigen te bouwen die voldoen aan de modernste eisen van milieu en duurzaamheid.

Innovatie staat hoog in het vaandel. Door de beste en nieuwste technieken en materialen toe te passen, zijn de vaartuigen die we voor onze opdracht- gevers bouwen uiterst betrouwbaar en maximaal inzetbaar. Bovendien kunnen kosten gereduceerd worden door bijvoorbeeld vermindering van het brandstofgebruik of het omlaag brengen van de terugkerende onderhoudskosten.

Wat uw wensen ook zijn, wij zorgen voor een perfect varende oplossing.

The story of De Haas Maassluis

Na het binnenvaren op de Nieuwe Waterweg is De Haas Maassluis de eerste scheepswerf richting de Rotterdamse haven. Dat is al zo sinds 1879. En hoewel de wereld aanzienlijk is veranderd in de ruim 140 jaar die daarop volgden, staan de kernwaarden van toen nog steeds aan de basis van ons werk: vakmanschap, klantgerichtheid en liefde voor het vak.

In de geschiedenis van De Haas Maassluis, is te zien dat de activiteiten van het bedrijf aanvankelijk vooral gericht waren op visserijvaartuigen. Dit werkterrein werd later uitgebreid naar andere vormen van scheepvaart. Door de jaren heen hebben veel verschillende vaartuigen de werf verlaten. Bij De Haas Maassluis gebouwd, aangepast of hersteld.

In 1979 verscheen een bijzonder boek ter ere van het honderdjarige bestaan van de werf. Henk de Haas schreef in dat boek: “Bij m’n vader, grootvader, tantes en ook gepensioneerde werknemers hing ik al als kleine jongen aan de lippen als ze vertelden over Maas- sluis, haar visserij, en hiervan natuurlijk niet los te denken, de werf.”

Deze woorden zijn kenmerkend voor de rijke historie van De Haas Maassluis. Een werf waar altijd al toekomstgericht is gewerkt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de bijzondere draagvleugelboot PL30 Aquavion die in de jaren vijftig werd ontwikkeld en gebouwd en toen zijn tijd ver vooruit was.

Eerste haven aan de Nieuwe Waterweg

Onze werf is gevestigd op een perfecte locatie. In de eerste haven aan de Nieuwe Waterweg (vanuit Hoek van Holland), in het hart van Maassluis. Dankzij deze unieke locatie zijn wij snel en eenvoudig bereikbaar voor alle schepen met een diepgang tot 4 meter en 65 meter lengte. Ook vanuit Rotterdam is het maar kort varen naar de werf. Mede daardoor prijzen wij ons gelukkig met vele professionele opdrachtgevers uit deze regio.

Duurzaamheid en efficiency gaan hand in hand

Gezien de aard van onze activiteiten is het niet meer dan logisch dat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid. Veel van onze opdrachtgevers stellen hoge eisen op het gebied van milieubelasting en emissies. Bijna een vanzelfsprekendheid in deze tijd.

Duurzaamheid is bij De Haas Maassluis dan ook een manier van werken. Uiteraard voldoet onze werf aan alle geldende milieueisen, maar we gaan véél verder. Zo werken we volgens de ISO 14001 norm en het cradle-to-cradle concept, waarbij we zoveel mogelijk recyclebaar materiaal toepassen.

In alle facetten van ons werk houden wij rekening met milieueffecten. Duurzaamheid draait immers zowel om mensen, materiaal, de omgeving als om techniek. Op onze werf wordt volop gewerkt met schone techniek, biologisch afbreekbare koelmiddelen en meer milieubesparende oplossingen.

Bij ons gaan milieu en efficiency dan ook hand in hand, waardoor maatschappelijk verantwoord ondernemen niet leidt tot een ongewenst effect op de prijs, maar juist tot effectiviteit.

Even voorstellen

Met plezier stellen wij degenen aan u voor waarmee u contact heeft, zaken doet of de projecten leidt binnen ons bedrijf. Stuk voor stuk vakmensen die staan voor kwaliteit en voor plezierig zaken doen. En voor allen geldt het motto: afspraak = afspraak.

Govert de Haas

Directie

Olav Bos

Bedrijfsbureau

Ruben Kalisvaart

Bedrijfsbureau

Jan Mosterd

Bedrijfsleiding

Martijn van Gemerden

Bedrijfsbureau

Marcel Dolman

Bedrijfsbureau